Firkanter med menneskeorganer

7 ting du helt sikkert ikke vidste om det endocannabinoide system

I skolen får du at vide, at der findes 11 store organsystemer, der udgør menneskekroppen.
Men vidste du, at du også har et endocannabinoid system (ECS)? Du er sandsynligvis ikke bekendt med dette, medmindre du er forsker eller arbejder med cannabis til medicinsk brug. Og dog – i dag finder flere og flere mennesker nemlig ud af, hvad det er for et system, da det endocannabinoide system bliver kaldt for det vigtigste fysiologiske system, der er involveret i etablering og opretholdelse af menneskers sundhed.

 

Hvad er det endocannabinoide system (ECS) for noget?

Vi har endnu ikke et komplet og fuldstændigt billede af, hvad det endocannabinoide system kan gøre, men vi ved, at systemet hjælper med at finjustere de fleste af vores vitale fysiologiske funktioner. Det endocannabinoide system fremmer homeostase, der påvirker alt fra søvn, appetit, smerte, betændelse, hukommelse, humør og endda reproduktion. Således hjælper det endocannabinoide system med at modulere reguleringen af ​​homeostase på tværs af alle kropssystemer, der sikrer, at alle systemer arbejder sammen med hinanden. Vil du vide flere facts om det endocannabinoide system, som du med stor sandsynlighed ikke allerede vidste. Så skal du læse med videre her.

 

1. Alle dyr har et endocannabinoid system

Mennesker er ikke de eneste, der har et endocannabinoid system. Mange dyr er nemlig også kendt for at have dette system.

 

2. Endocannabinoidreceptorer er de mest almindelige neuromodulatoriske receptorer i kroppen

Det samlede antal endocannabinoidreceptorer i kroppen antages at være større end alle andre neuromodulatoriske receptorer, der findes i kroppen, herunder receptorer til neurotransmitterne serotonin og dopamin. Anandamid alene har de fleste receptorer i hjernen og er afgørende for, at mennesket kan opretholde et sundt centralnervesystem.

 

3. Det endocannabinoide system har vist sig at spille en rolle i mange sygdomme

Det endocannabinoide system hjælper med at skabe balance i kroppen. Som et resultat er det ikke overraskende, at forskere har observeret ændringer i det endocannabinoide systems aktivitet i en række sygdomme. Alt fra neurodegenerative lidelser til gigt og cancer har vist ændringer i endocannabinoidniveauer og større receptorekspression. Dette tyder på, at det endocannabinoide system kan være effektivt, når det kommer til at genoprette balancen i kroppen og fremme et godt helbred.

 

4. Endocannabinoid Deficiency-hypotese

Når det endocannabinoide system fungerer korrekt, opretholdes alle vores forskellige kropssystemer i en tilstand af dynamisk ligevægt eller homeostase. Men hvad sker der, når dette system er dysfunktionelt eller beskadiget? Forskere har fundet ud af, at visse tilstande, der er forbundet med overfølsomhed overfor smerte eller stimulus, såsom migræne, fibromyalgi og IBS, er på grund af, at det endocannabinoide system er dysfunktionelt. Denne hypotese, at det endocannabinoide system kan ligge til grund for nogle lidelser, er kendt som den kliniske Endocannabinoid Deficiency-hypotese. Det menes, at ved at supplere kroppen med naturligt forekommende cannabinoider fra planter, kan vi rette op på denne mangel, lindre symptomer og genoprette helbredet.

 

5. Det endocannabinoide system forklarer, hvorfor naturlige cannabinoider i hamp og andre planter har terapeutiske virkninger

Hamp og marihuana er blevet brugt i tusindvis af år til behandling af en række lidelser, herunder epilepsi, hovedpine, gigt, smerte, depression og kvalme. Traditionelle healere har måske ikke vidst, hvorfor planten var effektiv, men deres erfaring viste sin effektivitet og gav grundlag for senere videnskabelig undersøgelse. Opdagelsen af ​​det endocannabinoide system afslørede et biologisk grundlag for de terapeutiske virkninger af plantecannabinoider og har givet anledning til fornyet interesse for cannabis som medicin.
Forskning har vist, at små doser naturlige cannabinoider fra hamp og andre planter hjælper med at understøtte dette system og forbedre signaleringen. Dette tyder på, at små, regelmæssige doser af naturligt forekommende cannabinoider fra hamp og andre planter kan fungere som en form for behandling for vores mest centrale fysiologiske helbredende system.

 

6. Motion og kost kan også fremme det endocannabinoide system

Forskere har konstateret, at langvarig aerob træning og en sund kost øger niveauet af anandamid. At øge dit indtag af den essentielle fedtsyre, omega 3, der findes i olieholdig fisk eller sunde frø som hør eller hamp, kan hjælpe med at understøtte hjernesignaleringen fra det endocannabinoide system.

 

7. Læger har stadig meget lidt viden om det endocannabinoide system

At tale med din læge om det endocannabinoide system kan være frustrerende, da flertallet af læger ikke har meget viden omkring det. Dette begynder dog stille og roligt at ændre sig, men det er i øjeblikket nyttigt at komme bevæbnet med god information om det endocannabinoide system, når du taler med din læge.

Hold dig informeret om CBD!

Tilmelder du dig med din e-mail her, modtager du alle nye indlæg fra billigcbd.dk lige i din indbakke. Du får samtidig en rabatkode på 10% til edoa.dk - så du kan shoppe billig CBD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *